2010. május 6., csütörtök

Ma jöttek meg az orchideák amiket rendeltem













Cambria orchidea (sötétbordó)2 db

(Dendrobium)Narancssárga 3db (nobile)
ellegzetességük a hosszú, fás szár, és a hosszúkás levelek tövében megülő sok-sok fehér, vagy lila virág. Ezek a hibridek mérsékelten meleg tartást igényelnek. Nyáron kertben tarthatók, ilyenkor bőségesen lehet locsolni, és hetente egyszer tápozni őket magas nitrogén tartalmú tápanyaggal, a gyári előírásnak megfelelően. Késő nyáron és ősszel a virágzás megindulásának elősegítésére káliumban és foszforban gazdag műtrágyával folytassuk a tápoldatozást.

Télen hűvös helyen teleltessük. Vannak olyan hibridek, amelyek ilyenkor ledobják a leveleiket, de tavasszal új hajtásokat hoznak, és a levéltelen szárakon is fejlődnek virágbimbók. Fényigényes növények! Főleg télen, és télutón, amikor a virágbimbók fejlődésnek indulnak, igénylik a megfelelő fénymennyiséget. Mindenképpen világos helyen teleltessük. Télen, hűvös helyen csak nagyon keveset öntözzük, és egyáltalán ne tápozzuk.

Május végétől kikerülhetnek a kertbe, vagy a teraszra, de a tűző naptól óvni kell a Dendrobiumokat. Megfelelő gondozás esetén magasra (90 cm – 1,20 m) nőnek, és a virágaik gyakran illatosak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése